Rouwverwerking bij ziek of overleden dier

”Gewoon een nieuwe nemen”, dat maakt het gemis niet minder

De rouw die mensen voelen voor huisdieren kan even intens zijn als rouw om een persoon. Gemiddeld rouwen wij ongeveer 8 maanden om onze huisdieren. Verliezen van je huisdier kunnen grote emotionele effecten hebben. Mensen hechten zich enorm aan huisdieren. Een huisdier is een onderdeel van het gezin. Ze zijn belangrijk voor de mens.  Ze zijn een reden om je bed uit te gaan en om voor te zorgen.

Verlies van een trouw dierenmaatje

Is jouw trouwe dierenvriend ziek of overleden en vind je het moeilijk om het een plek te geven. Ervaar je:

  • Ontkenning ( Je kunt nog niet geloven wat er gebeurd is, gevoelens van ongeloof)
  • Verdriet, boosheid (Waarom overkomt mij dit? Waarom nu? Ik wil dit niet!)
  • Schuldgevoelens (Heb ik wel de juiste beslissing genomen, had ik moeten wachten met inslapen, heb ik hem niet te lang laten lijden, had ik niet eerder naar de dierenarts moeten gaan)
  • Depressieve gevoelens (Afsluiten van je omgeving en contacten uit de weg gaan)

Rouwbegeleiding voor iedereen

In de praktijk bieden wij de doelgroep 0 – 100 jaar een veilige plek waar ruimte is om te rouwen om je zieke of overleden dier. Door te praten en te ervaren wat dit verdriet met jou doet, kan je gevoelens een plek geven waar je verder mee kan.

Joe de Hond

Op verzoek  is mogelijk dat onze hondse collega Joe ook aanwezig is tijdens de begeleiding. Hij wordt niet met oefeningen ingezet bij de begeleiding, maar biedt troost en een aai als jij dit nodig hebt.

Financiën en werkwijze

Als je wilt weten hoe onze diensten gefinancierd kunnen worden en wat onze werkwijze is dan kun je dit lezen onder het kopje praktische informatie of neem vrijblijvend contact met ons op.